Search
Close this search box.

Program Aqiqah Kemboja 2023, Aqiqah Sepanjang Tahun

Datfar Aqiqah bersama Yayasan Ar-Raudhah,
1 bahagian lembu hanya RM390, daging akan dimasak dan diberi makan kepada pelajar madrasah tahfiz & penduduk miskin. Dijalankan sepanjang tahun.

Jumlah peserta: 0
Sasaran peserta: 100

Pembinaan Pusat Islam di Pursat, Kemboja

Anda boleh mengubah kehidupan keluarga di Pursat hari ini. Kami membina Pusat Islam Pursat untuk membantu hampir 60 kampung dan 20,000 umat Islam. Kami menjalankan misi untuk menolong mereka.

Sumbangan terkumpul RM778,685
Jumlah sasaran RM2,500,000

Program Walid Angkat. Pursat, Kemboja

“Berkongsi amanah saham akhirat”
bagi
menampung kos pembiayaan pengurusan pelajar di Madrasah Tahfidzul Quran Walhadis Ar-Raudhah yang majoriti terdiri daripada golongan asnaf.

Jumlah peserta: 2
Sasaran peserta: 100

Yayasan Ar-Raudhah Dalam Usaha Islah Kehidupan Umat Islam

Seperti ungkapan hadis perlu cakna dan bertanggungjawab di antara satu sama lain. Yayasan Ar-Raudhah tampil di tengah kemelut umat dengan memberi khidmat bakti kepada masyarakat Islam nusantara dalam isu pendidikan, kerohanian, ekonomi dan sosial.

Pendidikan

Kami membina pusat / sekolah pendidikan yang menyediakan latihan untuk meningkatkan kemahiran mereka. Kami membina Madrasah di kawasan mereka dan menyokong guru-guru yang menjalankan Madrasah.

Ekonomi

Pendekatan bantuan ekonomi kami bertujuan untuk membantu benefisiari menanggung kehidupan mereka dan menjadi bebas dari segi kewangan. Pendekatan ini melibatkan penyediaan dan latihan kemudahan.

Dakwah

Ini adalah salah satu misi kami sebagai NGO Islam untuk meningkatkan umat Islam agar kita dapat hidup dengan lebih baik berdasarkan landasan Islam.

Sosial

Pendekatan bantuan sosial terutamanya melibatkan aktiviti yang bertujuan untuk memberikan bantuan kepada sebab-sebab dan bencana kecemasan.

Bekerjasama untuk Memartabatkan Umat Islam

Kami tidak boleh melakukan ini sendirian. Menyumbanglah dari segi apa sekalipun walaupun sedikit; apa-apa jenis sumbangan selagi ia ikhlas semoga dilihat oleh Allah.

Kenali Latar Belakang Kami

Yayasan Ar-Raudhah ditubuhkan pada tahun 2009. Kami mula mengumpulkan dana untuk bantuan kemanusiaan di Acheh, tetapi melihat kesan dan kerugian di sana, kami mula menyedari berapa banyak lagi yang perlu kami kongsi dan lakukan untuk saudara se-Islam kami.

Berita Terkini