Search
Close this search box.

Majlis Khatam Hafiz 30 Juzuk Al-Quran

Majlis Khatam Hafiz 30 juzuk kali ke 2

Maahad Tahfidzul Quran Wlahadis Ar-Raudhah

Pursat, Kemboja.

Ahad 18 Februari 2024

Alhamdulillah, kesyukuran yang tidak terhingga diatas kejayaan mengadakan majlis khatam hafazan buat kali ke 2 diadakan di Maahad Tahfidzul Quran Ar-Raudhah. Majlis berlangsung dalam keadaan cuaca panas.

Majlis di mulakan dengan jamuan makan tengahari, bacaan doa dan tazkirah daripada para asatizah yang di jemput khas. Seramai 6 orang wakil dari Malaysia turut hadir sama pada majlis berkenaan iaitu Cikgu Azam Kamis (Ahli Pemegang Amanah), Encik Marhalim (Pengurus Kewangan), bersama 3 orang peserta ziarah.

Dianggarkan kehadiran seramai 300 orang dari kalangan ibu bapa pelajar serta penduduk kampung. Majlis turut di hadiri oleh Mufti Besar Pursat Province, wakil Gabenor Besar Pursat, Pegawai Daerah Pursat, Imam-imam masjid sekitar Pursat dan tidak ketinggalan kanak-kanak yang memeriahkan majlis.

Ucapan syabas dan tahniah buat 12 orang pelajar lelaki dan 4 orang pelajar perempuan yang telah berjaya menghabiskan hafazan 30 juzuk.

Yayasan Ar-Raudhah mengucapkan sekalung tahniah kepada pihak penganjur di atas kejayaan mengadakan majlis yang julung-julung kali di adakan ini.

Kongsi:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Catatan Berkaitan