Program Ekonomi Yayasan Ar-Raudhah di Kemboja

Yayasan Ar-Raudhah telah menjalankan projek penternakan lembu yang dijalankan ditanah seluas 7 hektar.

Projek penternakan lembu ini adalah untuk dijadikan sebagai lembu untuk program aqiqah dah program Ibadah Qurban pada setiap tahun.

Projek ini dijalankan oleh Yayasan Ar-Raudhah adalah untuk menampung kos perbelanjaan madrasah, manakala pengurusan dijalankan oleh Mudir Madrasah Tahfiz sendiri iaitu Ustaz Sufian Yusuf dan beberapa orang pekerja ladang ternakan.

Kini projek ternakan lembu telah mendaki 1 tahap lagi iaitu projek penternakan lembu baka brahman untuk pasaran daging segar.

Semoga dengan usaha yang dijalankan dapat membantu ekonomi penduduk setempat dan memberi peluang pekerjaan kepada penduduk kampung.

#LadangWakafArRaudhah

#YayasanArRaudhahKemboja

#MembinaGenerasiHarapanNusantara

Kongsi:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Catatan Berkaitan

Pelancaran Kelas Mengaji Al-Quran Al-Mahir

Kelas Mengaji Al-Mahir, Program Kerjasama Surau Al-Madani & Yayasan Arraudhah. Syukur kehadrat Allah swt, Yayasan Arraudhah telah melancarkan kelas mengaji asas Iqra & Al-Quran bagi

PROJEK TANAMAN PADI PURSAT KEMBOJA TAHUN 2022

Alhamdulillah Wa Syukurillah, Projek tanaman padi yang diusahakan oleh tenaga pengajar dan pelajar-pelajar Madrasah Tahfiz Al-Quran Arraudhah (Yayasan Arraudhah) di Pursat Kemboja telah memberikan kejayaan