Bantuan Banjir Kuala Krai & Manik Urai

Mangsa banjir Kuala Krai semasa pemindahan.

Yayasan Arraudhah telah bekerjasama dengan Surau al-Madani, Bandar Baru Bangi, dalam membantu mangsa banjir di Kuala Krai dan Manik Urai di Kelantan. Kami menganjurkan dua perjalanan misi di mana kumpulan pertama berada di sana pada 14 dan 15 Januari 2015, sementara yang kedua ditindaklanjuti pada 4 dan 5 Februari 2015. Kami telah berada di sana untuk membantu mangsa memperbaiki masjid dan menyediakan keperluan seperti beras, tepung, gula, perairan mineral dan makanan dalam tin, serta barang-barang sekolah seperti pakaian seragam sekolah.

Kesan banjir sangat besar dan kami merasa rendah hati dengan pengalaman bagaimana mengubah persekitaran di sana. Kami berjaya membantu dengan:

  1. Membaik pulih Surau SMK Laloh di Manik Urai
  2. Mengganti bumbung yang bocor dan membina semula pagar masjid di Manik Urai
  3. Membina semula surau di Kampung Biak
  4. Membaik pulih sekolah PASTI di Kemubu
  5. Membaiki beberapa bahagian di Masjid Mukim Kuala Grik di Kuala Krai

Kongsi:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Catatan Berkaitan

Program Sumbangan Kepada Pelajar Madrasah

Program Sumbangan Serban, Jubah kepada Para Pengajar Madrasah serta Pelajar Lelaki & Kelengkapan Pelajar Perempuan Madrasah Tahfiz Al-Quran Walhadis Ar-Raudhah Kampong Svay Pak

Qurban di Kambodia 2019

Pada 11 hingga 15 Ogos 2019 yang lalu, Yayasan Arraudhah bersama 27 sukarelawan dari pelbagai agensi telah bekerjasama untuk menganjurkan Qurban untuk Muslim Kemboja untuk

Qurban Nusantara

Program ini dianjurkan oleh Yayasan Arraudhah, sejak tahun 2007. Program ini melibatkan beberapa negara seperti Padang dan Aceh di Indonesia dan juga di Pursat, Kemboja.